Butik

Hammarströms Fisk

“Försäljningen har ökat rejält, vissa veckor dubblats. Det ser vi också på de veckor som har varit lite lugnare, men så efter att nyhetsbrevet har skickats ut så ser vi snabbt att försäljningen går upp.
Get a Newsletter kundcase med Hammarströms Fisk

Som många andra som driver en verksamhet ville Hammarströms Fisk öka försäljningen och bygga en varaktig relation med sina kunder. De valde att följa sin magkänsla tidigt och satsa på kundkommunikationen. Detta genom att vara konsekventa med att skicka ut nyhetsbrev regelbundet till sina kunder. 

Resultatet visar siffror som skjuter i höjden, de ökar försäljningen i jämn takt. Och engagemanget från kunderna är nästan för bra för att vara sant. 

Kraftfulla resultat från deras nyhetsbrev

Hammarströms Fisk fyller 100 år i år. Pernilla Gillberg och Ulrika Högberg har tillsammans bedrivit verksamheten i 15 år. Genom åren har de utvecklat butiken från fiskaffär till mataffär med ett bredare sortiment. Under dessa år har kundkommunikationen alltid haft en central roll. I nästan 11 års tid har de använt Get a Newsletters tjänst för att veckovis skicka ut nyhetsbrev till sina prenumeranter.

Försäljningen har ökat rejält, vissa veckor dubblats. Det ser vi också på de veckor som har varit lite lugnare, men så efter att nyhetsbrevet har skickats ut så ser vi snabbt att försäljningen går upp.

Vad är hemligheten bakom deras framgång?

När strategier för e-postmarknadsföring diskuteras menar Pernilla att de inte har någon ”strategi” utan hon går på ren magkänsla och intuition. Hon betonar vikten av att vara personlig och ha kontinuitet. Bestämma dagar då man skickar ut nyhetsbrevet och att ta sig tiden att lära känna ens kundkrets underlättar skrivandet. 

Hon menar samtidigt att det är magkänslan som egentligen styr hur hon planerar det innehåll hon producerar. Det i sig är en strategi som de omedvetet implementerar, och det ökar försäljningen.

”När vi har struntat i att skicka ut nyhetsbrevet någon vecka så mejlar kunderna oss och undrar varför. Eller om vi råkar mejla brevet lite senare än vad vi brukar. Man märker att nyhetsbrevet är väldigt uppskattat av våra kunder.”

Rapporterna efter att nyhetsbreven har skickats ut visar att öppningsfrekvensen oftast är rätt hög, närmare 40-45%. Kunderna svarar ofta i ett vändande mejl efter utskicket. Försäljningen har ökat i jämn och stadig takt sedan start.

Pernilla vill betona att användarvänligheten och supporten har varit avgörande i att de har fortsatt med Get a Newsletter. Hon tycker om utbudet av mallar och när hon kör fast är det supporten som hon vänder sig till.

Tänk att till och med en person som jag har lyckats att bemästra ert verktyg. Jag har ju ingen formell utbildning inom kommunikation eller marknadsföring heller. Ert verktyg är lätt att lära sig, smidigt och enkelt att få ut sitt budskap med. Och ni ju har en support i första klass.

Företag som litar på oss

brinken bakar
mister french
teknikproffset
Ung Cancer logotyp
swansons
Tips från Hammarströms Fisk

Tips till dig som också vill lyckas med dina nyhetsbrev

Hammarströms Fisk länkar ofta till sina sociala medier i nyhetsbrevet och de arbetar också med att hänvisa kunderna till sin hemsida från sociala medier. På hemsidan har de sedan i sin tur lagt ut ett prenumerationsformulär för att få in fler prenumeranter. I butiken kan man också skriva upp sig på nyhetsbrevet och just nu har de 5637 aktiva prenumeranter.

Pernilla berättar att det trillar in nya prenumeranter med jämna mellanrum. Hon tycker att det är ett bevis på att hon gör ett bra jobb med att producera nyhetsbrevet. Ett tips som Pernilla gärna vill dela med sig av är att fokusera extra mycket på vad det är man skriver i ämnesraden. Det är ämnesraden som är det första läsarna ser, och det som avgör om de ska öppna brevet eller inte.

Pernillas tre bästa tips för att komma igång och skapa nyhetsbrev som ger resultat är följande:

  • Lyssna på magkänslan!
  • Var inte så seriös när du skriver, skratta mer. Lättsamma texter funkar alltid bättre.
  • Hitta på något finurligt att skriva i ämnesraden som gör att prenumeranterna blir mer nyfikna.