Skapa nyhetsbrev och nå ut med ditt budskap

Med nyhetsbrev kan du enkelt skapa personliga kundupplevelser och nå ut till dina olika målgrupper med anpassat innehåll för att öka försäljningen och stärka dina kundrelationer.

Skapa nyhetsbrev och nå ut med ditt budskap

Små medel för att kommunicera på dina villkor

Att nå ut med din kommunikation ska vara lika enkelt som att gå. Fördelen med nyhetsbrev är att du kan bestämma när, var och vilka som ser ditt budskap. Du är dessutom inte beroende av andra tjänster eller tidigare kunskap – med en egen kanal kan du små medel kommunicera snyggt, tryggt och lönsamt.

Kommunicera på dina villkor med nyhetsbrev
Ditt varumärke, din kommunikation

Designa snygga nyhetsbrev

Du kan enkelt skapa responsiva nyhetsbrev på nolltid eller anpassa fördesignade mallar till ditt eget varumärke. Med hjälp av drag & drop editorn kan du lägga in texter, bilder, videor med färdiga innehållsblock, helt utan kodning.

Dessutom kan du spara hela sektioner med innehållsblock och återanvända dem för att spara tid och underlätta arbetet med design och text i nästa nyhetsbrev.

Designa snygga nyhetsbrev
Engagera dina prenumeranter genom att personalisera dina nyhetsbrev
Engagera dina prenumeranter

Personalisera dina nyhetsbrev

Med nyhetsbrev kan du enkelt skapa personliga kundupplevelser. Genom att rikta relevant innehåll till olika målgrupper kan du lättare öka engagemanget hos dina prenumeranter och stärka dina kundrelationer.

Nyhetsbrev som är anpassade för varje kund skapar en känsla av exklusivitet och får dem att känna sig utvalda, vilket hjälper dig att stå ut från mängden i dina kunders inkorgar.

Ta bättre beslut

Få insikter om hur dina kampanjer presterar

Med hjälp av rapporter kan du analysera data, följa upp nyckeltal och mäta engagemang från dina kampanjer.

Rapporterna hjälper dig att förstå vad dina prenumeranter tycker bra och mindre bra så att du kan skapa ännu bättre och lönsammare kampanjer i framtiden.

Du får även tillgång till en visuell översikt över dina resultat som du enkelt kan exportera och dela med dig av.

Få insikter om hur dina e-postkampanjer presterar

Bli inspirerad

Som småföretagare vill du ofta hålla nere dina kostnader och samtidigt kunna marknadsföra dig för att växa ditt företag ännu större. Med nyhetsbrev får du den möjligheten där du kan nå ut till en stor skara människor och omvandla dem till kunder till en väldigt liten kostnad.

Öka tillväxten för företaget

Nyhetsbrev för småföretagare

Nå ut med till fler potentiella kunder genom att utforska möjligheten att samarbeta med ett annat företag.

När du samarbetar med andra företag som ligger nära din bransch, drar du nytta av deras kunder och på så sätt når ut till nya potentiella kunder som kan vara intresserade av dina produkter eller tjänster – till exempel en florist med en inredningsbutik.

Öka tillväxten för dig som småföretagare med nyhetsbrev

Företag som litar på oss

Brinken Bakar logotyp
Mister French logotyp
Ung Cancer logotyp
Swansons logotyp

Fullpackad
med möjligheter

Segmentera dina olika målgrupper

Dela upp dina kontakter i mindre delar för att anpassa innehållet till vad de behöver och förbättra din konvertering.

GDPR-kompatibelt

Dina personuppgifter är i säkra händer hos oss. All data lagras på våra egna servrar i Stockholm, Sverige.

Anpassa nyhetsbrev till varumärket

Du kan enkelt anpassa dina nyhetsbrev efter ditt varumärke genom att lägga till företagets logotyp, färger och typsnitt.

Engagerad support

Måndag till fredag får du svar på dina frågor oftast inom en timme med tydliga svar om hur du löser ditt problem.

Automatiska mailutskick

Skicka nyhetsbrev medan du sover

Nå ut med samma information vid rätt tillfälle utan att behöva skicka till alla samtidigt eller manuellt skicka varje nyhetsbrev. Ditt automatiska utskick kan till exempel vara ett välkomstmail eller en serie av mail.

Du kan välja till vem, hur och när dina automatiska mailutskick ska gå ut så du kan anpassa det till din bransch och målgrupp.

Skicka nyhetsbrev medan du sover med automatiska mailutskick
Få återkommande kunder med nyhetsbrev
Organisera din e-postlista

Få återkommande kunder

Du kan ladda upp dina kontakter genom att ladda upp en fil (XLS, XLSX eller CSV) eller kopiera och klistra in. Du kan när som helst lägga till mer information, kopiera eller flytta dina kontakter mellan listor.

Använd prenumerationsformulär, popup-formulär eller landningssidor på din webbplats och sociala medier för att växa din e-postlista och förvandla besökare till återanvändande kunder.

Mallar

Kom igång snabbt med mallar som är designade med en sak i åtanke – att öka tillväxten i ditt företag.
Newsletter template for clothing
Modern email newsletter template
Yoga and gym newsletter template
Mer än bara landningssidor med Get a Newsletter
Get a Newsletter

Mer än bara nyhetsbrev

Hos oss har du tillgång till mer än bara nyhetsbrev. Du kan skapa landningssidor, enkäter, formulär eller en kombination av alla för att effektivare skapa lönsamma kampanjer och lättare nå dina marknadsmål.

Få ut det mesta av dina nyhetsbrev

Få reda på vad e-postmarknadsföring är, vilka fördelar det ger och hur du uppnår bästa resultat med dina e-postkampanjer.

Lär dig att fokusera på rätt innehåll för en bättre helhet och hur du får dina nyhetsbrev att stå ut i mängden.

I vårt Hjälpcenter har du tillgång till allt du behöver veta för att få ut det mesta av Get a Newsletter.

Vanliga frågor

Ett nyhetsbrev är en form av e-postmarknadsföring och är ett effektivt sätt för företag att nå ut till sina målgrupper på ett enkelt, snyggt och proffsigt sätt. Det passar alla företag, stora som små, att nå ut till sina kunder, personal, leverantörer eller andra intressenter. 

Syftet med att skicka nyhetsbrev är att informera kunderna om nyheter inom företaget, erbjudanden eller förändringar av produkter.

Ett bra utformat nyhetsbrev är personligt, engagerande, och är relevant för din målgrupp. Samtidigt behöver innehållet vara kort och koncist och uppmana läsarna att göra det du vill att de ska göra. 

I grunden handlar engagerande innehåll om att det ska vara relevant, intressant och värdefullt för läsaren.

Relevans – att innehållet relaterar till deras yrke, intressen och ämnen de bryr sig om.
Intresse – att innehållet är underhållande, utbildande eller tilltalar läsaren.
Värde – att läsaren får användning av ditt innehåll på ett eller annat sätt.

Läs mer om hur du skriver engagerade texter för nyhetsbrev.

Det finns inget enkelt svar som passar alla företag utan det är från situation till situation. För vissa passar en gång i veckan bra och för vissa en gång i månaden. 

Om du gör utskick för ofta är det lätt att skapa irritation hos mottagarna och du riskerar att få motsatt effekt med att de avprenumererar på din e-postlista. Om du gör utskick för sällan riskerar du istället att mottagarna inte kommer ihåg vem du är och avprenumererar på din e-postlista eller markerar ditt utskick som skräppost. 

Det är en fin balans med hur ofta du bör göra utskick och är osäker på om du borde skicka mer frekvent eller inte är det oftast bättre att skicka för några än för många.

För de flesta passar en gång i månaden utmärkt och är ett bra val för dig som inte arbetat med e-postmarknadsföring tidigare.

Det finns ingen generell tid eller dag som är bättre än den andra utan det är specifikt för din målgrupp och kräver att helt enkelt testa olika sändningstider för att ta reda på vad som passar din målgrupp bäst. 

Det finns ett par generella riktlinjer som kan vara bra att tänka på:

  • Om ditt e-postutskick går ut till personer på företag kan det vara bra att skicka under deras arbetsdag och inte för sent på kvällen.

  • Om du skickar till personer på företag är måndagar inte den optimalaste dagen. Måndagar handlar om att ta sig igenom alla mail som har kommit in under helgen vilket skapar fler distraktioner från att ditt e-postmeddelande ska hamna i fokus.

  • Om du skickar till privatpersoner kan det vara bättre att skicka på morgonen eller sent på eftermiddagen/kvällen så att de har möjlighet att läsa e-postutskicket direkt när de ser det i sin inkorg. Om du skickar e-postmeddelanden till privatpersoner mitt under dagen finns risken att de kollar sin inkorg men glömmer bort på grund av arbete eller annan aktivitet.

  • Tänk på vilken situation som dina prenumeranter befinner sig i när de får ditt e-postutskick. Om du skickar till privatpersoner kan det till exempel vara bra att inte skicka ut ett e-post i säljande syfte veckan innan de får lön.

En bra öppningsfrekvens ligger mellan 17-28% och det finns ett flertal faktorer som påverkar öppningsfrekvensen för ditt nyhetsbrev. Däribland hur öppningsfrekvensen skiljer sig mellan olika branscher, vilken tid och hur ofta du gör dina e-postutskick, kvaliteten på din maillista, själva innehållet och ämnesrader.

Läs mer om öppningsfrekvenser för nyhetsbrev.

Get a Newsletter erbjuder en kostnadsfri plan och är perfekt för dig som precis börjat med nyhetsbrev och vill utforska vad tjänsten har att erbjuda. Gratiskontot ger dig alla nödvändiga funktioner för att skapa och skicka nyhetsbrev och du kan skicka upp till 500 mail till 100 unika kontakter varje månad.

Se våra prisplaner och hitta den perfekta lösningen för dig.

Utforska Get a Newsletter

Prisplaner

Hitta den perfekta prisplanen för dig och ditt företag.
Kom igång kostnadsfritt – uppgradera när ditt företag växer.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrev kan du enkelt nå ut med ditt budskap för att kommunicera, öka försäljning och stärka dina kundrelationer.