Webbinarium, konferens eller kundevent. Vad du än bjuder in till så är målet att ha en publik. För att ro det i hamn behöver du en riktigt bra inbjudan – men hur skall den se ut? I den här artikeln får du 5 tips som hjälper dig skapa en tilltalande inbjudan, som i sin tur genererar anmälningar till ditt event.
5 tips som lyfter din inbjudan
Vad och när – Berätta vad det är
Det kan tyckas självklart, men det är viktigt att du rubricerar din inbjudan. Du behöver egentligen inte formulera en renodlad rubrik, så länge som du introducerar dig själv och dina tjänster, tillsammans med all den nödvändiga informationen som mottagaren behöver för att enkelt kunna boka en plats. Till exempel var och när ditt event skall hållas, datum och klockslag, eller vem som skall föreläsa.
Kanske har du bjudit in ett välkänt namn i dina kretsar? Det kan både inspirera och motivera dina mottagare att boka en plats. Vad går din inbjudan ut på, talar ditt huvudämne rent utav för sig själv?
Då är det precis det du skall använda dig av. Genom att tidigt i din inbjudan tala om vad som händer och när, väcker du snabbt mottagarens intresse.
Hur – Ligg steget före
Din inbjudan kan vara det första dina mottagare ser av dig och ditt varumärke. I egenskap av värd och arrangör är det värt mycket om du gör det så enkelt som möjligt för nyfikna mottagare att anmäla sig till ditt event.
Här kan du med fördel använda dig av call-to-actions eller länkar som talar om vad dina mottagare behöver göra och hur det kan komma att gynna dem.
Kanske bjuder du in till ett webbinarium som spelas in? Då är det ett mervärde som det absolut är värdefullt att informera om, särskilt för dem som inte har möjligheten att närvara live. Genom att förbereda och förebygga eventuella frågeställningar, förenklar du processen för dina deltagare och ger din inbjudan den bästa av förutsättningar.
Vem – presentera dig
Introducera dig själv eller dina talare med en kort presentation och bild. På det sättet interagerar du tidigt med din publik och väcker ett intresse för din föreläsning på ett genuint sätt. Detta fungerar särskilt bra om du till exempel bjudit in en gästföreläsare som specialiserat sig inom ditt affärsområde.
Du kan också länka till en video där du låter dina föreläsare berätta lite mer om sig själva eller ämnet för din inbjudan. Här fungerar det givetvis fint att hålla texten kortfattad och formell, men tänk på att ditt meddelande absolut kan vara både familjärt och varmt, även om budskapet är professionellt.
Att våga vara personlig piggar upp och visar samtidigt på ett engagemang, som gör dina mottagare bekväma. Var dig själv!
Varför – Den springande punkten
En avgörande faktor för vilken inbjudan som helst är syfte och mål. Vad kan dina deltagare förvänta sig av din inbjudan och vad får de ut av den? Varför skall de boka in sig direkt till ditt event?
Om det inte framgår tydligt av in inbjudan blir det inte heller glasklart för dina mottagare, så hur skall du förmedla det? En etablerad och effektiv teknik är att ställa en fråga eller adressera ett problem till dina mottagare, som du sedan presenterar en lösning på, med hjälp av din produkt.
Till exempel: Vägen till den perfekta sömnen – sömnforskaren berättar eller Får du inte heller tiden att räcka till? Lär dig allt om mindfulness.
På så vis sätter du dig in i dina mottagares situation och pekar tydligt på de uppenbara fördelarna med att delta vid ditt event.
Vi människor har en tendens att sukta efter det ouppnåeliga. Ytterligare en flitigt använd metod inom marknadsföring är därför att skapa en exklusiv känsla av “ett nu eller aldrig” som driver mottagaren till ett snabbt beslut. Här kan du till exempel flagga för ett begränsat antal platser eller varna för att möjligheten att anmäla sig snart löpt ut.
En bra idé är också att skicka ut din inbjudan minst två gånger. Du kan då med bara dagar kvar, fånga upp deltagare som eventuellt missat att svara genom att tidsbegränsa ditt erbjudande.
Till exempel: Snart fullbokat – reservera din plats nu eller Förhandsbokning för utvalda kunder, sista chansen idag.
Vilka – Ringa in din publik
Vilken målgrupp riktar sig din inbjudan egentligen till? Det är en relevant fråga som också är avgörande för utfallet av din förfrågan. Du vill ju fylla ditt event. Fokusera därför initialt på de segment i ditt kontaktnät som skulle kunna vara intresserade av din inbjudan. Det kan till exempel handla om trogna kunder eller följare som:
- Tidigare laddat ner ditt utbildningsmaterial
- Nyligen köpt dina produkter eller tjänster
- Precis registrerat ett konto hos dig.
- Tillhör en särskild yrkesgrupp.
- Är en del av branschen du verkar i.
Genom att lägga ner lite förarbete på din inbjudan, ökar inte bara oddsen för ett fullbokat event, du reducerar också antalet avslutade prenumerationer.
Över till dig
En tydlig inbjudan med ett genomtänkt innehåll är startskottet för ett framgångsrikt kundevenemang som samtidigt stärker ditt varumärke och breddar ditt nätverk.
Genom att alltid besvara frågorna: vad, när, hur, vem, vilka och varför kan du få väldigt mycket sagt på bara ett fåtal rader och med fördel skicka ut din inbjudan som en serie mejl.
Kom igång med nyhetsbrev
Börja skapa & skicka nyhetsbrev helt gratis med Get a Newsletter för att enkelt nå ut till dina prenumeranter och kunder.
Lämna ett svar