✨ Nyhet: Engagera dina kunder med SMS Läs mer → ✨ New: Engage your customers with SMS marketing Learn more →

Hantverksbryggeri

Majornas Bryggeri

“Det är en mycket smidig och enkel tjänst! Jag har tidigare använt en mängd andra tjänster som har varit alldeles för avancerade.

Öppningsfrekvensen ligger ungefär på 50%, vilket är ett bra resultat. 

Get a Newsletter kundcase med Majornas Bryggeri

Majornas Bryggeri är ett hantverksbryggeri i Göteborg där ölkultur ligger i fokus. De erbjuder öl, vegetariska rätter, visningar, bryggkurser och ölprovningar. 

Bryggeriet grundades 2014 och under tre år har Tobbe Johansson använt sig av Get a Newsletters tjänst för att skicka nyhetsbrev för Majornas Bryggeri.

Vi skalade upp 2019 och kände att vi behövde etablera en bättre kontakt med våra kunder och fans. Eftersom jag rätt länge har arbetat med reklam och information blev det jag som fick ansvaret att hitta ett lätt verktyg som kunde förmedla vårt budskap.

Viktigare än någonsin att skicka nyhetsbrev

Året under pandemin var utmanande för Majornas Bryggeri och påverkade mycket. Därför har det enligt Tobbe varit viktigare än någonsin att skicka nyhetsbrev för att vårda sina kundrelationer. 

Öppningsfrekvensen på nyhetsutskicken ligger på ungefär 50 %, vilket är ett bra resultat. Kunderna finns nära lokalt och ger ibland gehör på utskicken som bryggeriet skickar ut, vilket glädjer Tobbe Johansson extra mycket.

Just nu har fokus enbart varit att hålla kontakten med kunderna och inspirera. Men att vi fortsätter att ha en relativ hög öppningsfrekvens glädjer mig.

Majornas Bryggeri

Kan enkelt skapa och skicka två nyhetsbrev per månad

Tobbe har god kännedom om utbudet av olika e-postmarknadsförings-tjänster men fastnade för Get a Newsletter. Det som var avgörande var hur lätt det var att skapa i tjänsten samt att det var mycket prisvärt. Majornas Bryggeri satsar på två olika nyhetsbrev som skickas ut varje månad. 

Ett utskick för bryggeriets vänner, likt en medlemsklubb där prenumeranter tar del av nyheter och får erbjudanden först av alla. Sedan skickas det ut ett mer allmänt nyhetsbrev till alla kunder som vill veta utbudet av de sortiment som är aktuella.

Det är en mycket smidig och enkel tjänst! Jag har tidigare använt en mängd andra tjänster som har varit alldeles för avancerade. Prisvärt också då jag kan få fri support om jag kör fast.

Företag som litar på oss

brinken bakar
mister french
teknikproffset
Ung Cancer logotyp
swansons
Majornas Bryggeri pub

Tips till dig som också vill lyckas med dina nyhetsbrev

Tobbe Johanssons tre bästa tips för att komma igång och skapa nyhetsbrev som ger resultat är följande:

  • Vänta inte för länge. Skapa rutiner och planera när du ska skapa samt skicka ut nyhetsbrevet. Ordna en utgivningsplan för att få saker att hända.

  • Krångla inte till det! Om du tycker något i din verksamhet är intressant så kommer andra troligen också tycka det. Läs igenom utskicket en extra gång och förenkla innehållet. “Kill your darlings” är ett måste!

  • Använd fler bilder. En bild säger mer än tusen ord. Kan en bild ersätta ett parti text så använd den bilden.