Idétorkan kommer förr eller senare slå till när du har skrivit nyhetsbrev ett tag. Då kan det vara skönt att ha laddat upp med ett gäng idéer som backup. Här får du inspiration till vad du kan skriva om. Ett stöd för att hålla lågan vid liv. För kom ihåg, det viktigaste för att få resultat är att du håller kontinuitet i ditt skickande.

1. Kundberättelse
Nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att vårda relationen med kunder. Se till att hylla dem, visa att du uppskattar dem och. Enklast möjliga är att bara publicera några bilder på dem, genomföra en enklare intervju och presentera texten i form av en Q&A. Genom att rikta strålkastarljuset på dina kunder humaniserar du ditt varumärke, det är riktiga människor som använder det du erbjuder och lyckas.
Läs mer om hur du kan skapa nyhetsbrev med Get a Newsletter och nå ut med ditt budskap.
2. Medarbetarberättelse
Ett strålande sätt att få en mer personlig koppling till dina potentiella och befintliga kunder. Visa vem/vilka som befinner sig bakom tangenterna, dela personliga berättelser, tips och tricks. Människor gillar möjligheten att få kika in bakom kulisserna och känslan av att de tar del av något hemligt.
3. Så-gör-du-guide
Dela med dig av hjälpsamma listor, hur man kan göra för att använda dina produkter eller tjänster på bästa sätt. Vad ska man tänka på? Är du expert på ett område – se till att dela med dig av din kunskap.

4. FAQ
Vilka frågor får du återkommande kring dina produkter eller tjänster? Var proaktiv och se till att avhandla dessa i ditt nyhetsbrev. På så sätt ger du kunderna känsla av att “du har tänkt på allt”.
5. Topplista blogginlägg
Ett enkelt sätt att snabbt få ihop ett värdefullt nyhetsbrev är att samla dina mest populära blogginlägg och dela en topplista. Summera varje inlägg kort, så att nyhetsbrevet i sig ger värde, och dela sedan länkarna för den som är intresserad av att läsa mer.
7. Länklista
Kör en läsrunda av branschpress, medium.com eller google trends. Dela med dig av intressanta trender, inspiration och tankar som dyker upp.

8. Gåvoguide
Lista vilka produkter eller tjänster som skulle passa som present till vilken målgrupp och varför. Ge tips på hur andra har gjort för att ge bort det du erbjuder till sina nära och kära.
9. Användargenererat innehåll
Lägger användare upp bilder på när de använder din produkt eller tjänst på sociala medier? Fråga och dela. Återigen, det ger ditt varumärke en mänsklig känsla.
10. Företagshistoria
Låt grundarna berätta sin story. Vad var ursprungstanken med att starta bolaget? Vad är visionen? Vilka utmaningar har ni stött på? Vad har ni lärt er som kan vara värdefulla take-aways för era kunder? Skriv så att folk kan relatera.

11. Intervju
Finns det någon som inspirerar dig som du skulle kunna kontakta för en kort intervju? Är det någon i branschen som sticker ut? Hitta inspirerande personer som kan bidra till att lyfta ditt varumärke, samtidigt som du får en ypperlig chans att bredda ditt nätverk.
12. Fråga om feedback
Oftast behöver du be om något för att få något. Öppenhet och transparens är allt som oftast en lyckad approach, så utnyttja ditt nyhetsbrev för att be om dina prenumeranters åsikter. Folk älskar att prata om sig själv och sina åsikter, så ge dem chansen. Det är ett bra sätt att väcka deras engagemang.
13. Sätt ihop ett quiz
Istället för att göra en FAQ med färdiga frågor kan du även göra om frågorna till ett underhållande och utbildande quiz. Vad vill du att folk ska lära sig om dina produkter och tjänster, eller det område din verksamhet befinner sig inom?

14. En lista med snabba tips
Du sitter garanterat på insider-tips som inte alla känner till. Lista dem, och skicka. Det behöver inte vara svårare än så. För oss som nyhetsbrevstjänst skulle det kunna vara “10 saker du inte visste om att använda färger i nyhetsbrev”. För en skokedja skulle det till exempel kunna vara “7 ekotips för att dina skor ska bli som nya”.
15. Dela en åsikt, öppna upp för konversation
Det kan vara vad som helst. Vad har du funderat på på sistone? Vad skulle kunna engagera? Kanske kan det till och med vara något lite kontroversiellt, så att du garanterat får svar tillbaka.
16. Eventkalender
Gör din research. Vad händer i branschen? Finns det några intressanta mässor, webinars eller andra events att delta i? Där ni kan bjuda in till att träffa fysiskt eller online. Skapa en eventkalender med relevanta events och dela med dig.
17. Berätta om era planer
Vad ligger på ert bord just nu? Vad jobbar ni på? Vilka mål strävar ni mot. Skriv och berätta om saker som komma skall, som kommer att inverka på kundernas upplevelse.

18. Berätta om misstag och vad du lärt dig
Folk älskar att läsa om andras misstag, så att de slipper göra om dem själv. Vad önskar du att du visste innan? Hur gjorde du för att ta dig ur knipan och vad vill du att andra tar med sig av ditt misstag?
19. Dela framgångssagor och vad du lärt dig
Det är även värdefullt att få ta del av andras framgång, för att precis som med misstagen, kunna lära sig vad man ska tänka på för att lyckas. Vilka är dina framgångsfaktorer? Berätta steg för steg hur du gått tillväga. Du förlorar inte på att vara bjussig.
20. Googla upp ett ord relevant för ditt område
Läs vad andra skriver och inspireras. Du kommer garanterat hitta något som sätter igång din kreativitet och ger dig idéer för vad du kan skriva.
Lämna ett svar