Årets härliga intensiva köp- och säljfest och din chans att skapa hype kring just ditt företag närmar sig – Black Friday 27 november & Cyber Monday 30 november!
Så grym som du är så har du garanterat redan marknadsföringsplanen under kontroll och har schemalagt era nyhetsbrev. Om du inte har hunnit med allt ännu – lugn bara lugn – den bästa tiden för att skapa, finjustera och schemalägga Black Friday-kampanjen är nu!
Som hjälp på traven har du nedan en checklista så att du smidigt kan dubbelkolla att din plan är vattentät innan hela kalaset drar igång:

1. Värdet 😄 – fokusera på glädjen för mottagaren
Djupdyk och lär känna dina kunder på nytt. Vilka produkter/tjänster gillar de just nu? Vilka behov har de? Vad skulle bidra till deras glädje istället för att bidra till att skapa den berömda överfylld-inkorg-frustrationen? Utifrån denna statuscheck blir det tydligare vilka specifika erbjudanden du ska fokusera på och hur du ska kommunicera just dina erbjudanden för Black Friday & Cyber Monday. What’s in it for them? Värdet, värdet, värdet!
Ett exempel är Gröna Lund som med sitt Black Friday-erbjudande tydligt hade kundens glädje i fokus. Vad vill de att man ska ha i tankarna när man läser erbjudandet en trist dag i november? Känslan av en sommarkväll såklart! Glädjen av att kunna unna sig själv och sina nära och kära att ha kul, åka hur mycket karuseller de vill en fin sommarkväll! Så, vad erbjuder de? Ett gratis åkband om du köper för mer än 450 kr! Ett tydligt värde för mottagaren som dessutom ligger top of mind för alla en ruskig november-dag! ☔️

Ett annat exempel är Livsstilsbutiken Grandpa som med sitt Black Friday-erbjudande tydligt visar att de känner sina kunder utan och innan och vet vad som gör just dem glada. Viktiga värdeord för deras kunder är hållbarhet, medvetenhet, kvalitet och påverkan, därför ställde de med sitt nyhetsbrev in Black Friday med uppmaningen att konsumera hållbart, stressfritt och med kvalitet – vilket går i linje med kundernas värderingar. Ett smart drag för att ytterligare stärka sitt varumärke och stärka relationen till sina lojala kunder! 💡


2. Timingen ⏰ – var tidigt ute och bygg upp förväntan
När du bestämmer längd och timing för er nyhetsbrevskampanj, fundera på hur du kan sticka ut redan innan inkorgen har blivit översvämmad av andras glada erbjudanden? Hur kan du förbereda kunderna på vad som komma skall? Kanske kan du erbjuda en rabattkod redan i förväg? Skulle du kunna inkludera en länk så att kunden kan lägga in just ert Black Friday-event i sin kalender redan nu? Allt för att vara säker på att de kommer ihåg just era erbjudanden när det väl är dags!
Och du, var inte rädd för att skicka lite mer än vanligt! Så länge du har värdet (kundens glädje) i fokus så kan det inte gå fel. Nedan har vi tagit fram ett exempel på en kampanj som hjälper dig att ”stay top of mind” hos dina kunder hela veckan:
- 18.00 6 dagar innan – Teaser Black Friday
- 09.00 3 dagar innan – Nedräkning till Black Friday
- 10.00 27 november – Introduktion Black Friday-erbjudande
- 12.00 Black Friday – Påminnelse Black Friday
- 17.00 Black Friday – Slutspurt Black Friday
- 11.00 Dagen efter Black Friday – Uppföljning Black Friday + Teaser Cyber Monday
- 07.00 Cyber Monday – Introduktion Cyber Monday-erbjudande
- 12.00 Cyber Monday – Påminnelse Cyber Monday
- 17.00 Cyber Monday – Slutspurt Cyber Monday
- 11.00 Dagen efter Cyber Monday – Uppföljning Cyber Monday + Teaser inför jul

3. Rubrikerna ✍ – locka läsaren direkt
Det är bara att inse, du är långt ifrån ensam om att tävla om kundernas uppmärksamhet. Därför är första intrycket, ämnesraden, helt och hållet avgörande. Var övertydlig med värdet redan i rubriksättningen.
Det kan vara smart att inkludera orden Black Friday och Cyber Monday, men hur ska du göra för att sticka ut? Kan du lyfta ett specifikt lockande erbjudande, en procentsats, göra rubriken personlig eller skapa en känsla av att det är nu eller aldrig som gäller med ord som nu, nedräkning, sista chansen, slutspurt? Genom att använda emojis i rubriken kan du bidra till att förstärka känslan och få läsaren välja att läsa just ditt mail!
Exempel på rubriker:
- Kom ihåg oss på Black Friday! 📆
- Skriv in i kalendern – var redo för Black Friday-rea!
- Undvik Black Friday-kaoset – shoppa redan nu!
- Black Friday! 🖤 Du får 30% på ALLT!
- Unikt Black Friday-erbjudande redan nu! 🖤
- 🏁 Black Friday: Klara, färdiga, spara! 🏃♂️💨
- 🏴 Black Friday börjar NU! 🏴
- 📣Sista chansen! Rabatt á la Black Friday 📣
- ⚫️ Black Friday-rea, sista timmarna! ⚫️
- Häng med – Ditt Cyber Monday-erbjudande är redo!
- ⏰ Tick tack. Cyber Monday-erbjudandet är snart slut.
- Sista chansen nu: Din Cyber Monday-rabatt väntar på dig

4. Innehållet 📝 – gå rakt på sak
Tydlighet i innehållet är alltid den bästa strategin. Vad exakt vill du säga? Ingen stress, men du har några ynka sekunder på dig att dra till dig läsarens uppmärksamhet medan de scrollar igenom inboxen efter Black Friday-erbjudanden. Så håll dig till en avskalad och tydlig struktur med tydliga call-to-actions. Var vill du att läsaren ska klicka? Se till att det finns en synlig call to action oavsett var i mailet läsaren befinner sig – i toppen, mitten, och botten (beroende på hur långt ditt nyhetsbrev är).

5. Designen 🎨 – förenkla med färdiga mallar
Är det inte din grej att designa ett nyhetsbrev från scratch? Lägg då din värdefulla tid där du kan skapa störst värde och använd en av fyra nya Black Friday-mallar istället.
De är framtagna för att det ska gå så smidigt som möjligt för dig att skapa snygga Black Friday-mejl. Du kan anpassa färg, typsnitt och bilder så att de sätter just ditt erbjudande i fokus och signalerar ditt varumärke. Eller ta chansen och använd en GIF i toppen så att du direkt drar till dig läsarens uppmärksamhet. Vill du skapa dina egna GIF:animationer? Här finns en guide. Det kan vara något så enkelt som exemplet ovan som tog max 3 minuter att skapa.

6. Granskningen ✅ – se till att allt flyter
Kom ihåg att testa dina mejl innan du skickar ut dem. Förhandsgranska dem i både webb – & mobilanpassat läge (tänk på att de allra flesta läser sina mejl i mobilen). Lägg till dina egna e-postadresser i en lista, skicka och klicka på alla länkar, till produkter, hemsida och sociala medier. Om du vill ta det ytterligare ett steg kan du testa att läsa dina mejl i flera olika mejlprogram för att se hur de kommer se ut hos olika mottagare.

7. Leveransen 📫 – undvik spamfiltret
Allt är på plats, nyhetsbreven är schemalagda och allt är bra. Nu vore det synd om det hela skulle fallera på något så snopet som att nyhetsbreven fastnar i spamfiltret, eller hur? För att minska risken för det finns det några saker du kan göra:
- Se till att dina prenumerationslistor är up to date och rensade från felaktiga mejladresser. Var noga med att bara skicka till de som har bett er att skicka nyhetsbrev.
- Lägg in SPF & DKIM-inställningarna på din domän. De inställningarna talar om för mottagarens servrar att du skickar nyhetsbrev från Get a Newsletters mailservrar och minskar risken för dina nyhetsbrev att flaggas som skräppost. Följ den här steg-för-steg-guiden: Hamnar mailet i skräppost? Lägg till DKIM och SPF på din domän
Stort lycka till från oss på Get a Newsletter!
Lämna ett svar